Jeg kommer gerne ud og holder foredrag på biblioteker, i kulturhuse, sognegårde og læsekredse.


Du kan booke mig ved at sende mig en mail på anne-sophie@mail.dk eller via Forfatterforedrag eller Arte.


Udover de to foredrag beskrevet nedenfor, kan vi sammen skræddersy et foredrag, der passer til jeres specifikke ønsker.

SKRIVEWORKSHOPS

Jeg har desuden en del erfaring med at undervise i at skrive kreativt på gymnasieniveau  og har afholdt skriveworkshops på Ikast-Brande Gymnasium, Lyngby Handelsgymnasium og Vanløse Gymnasium (’Skrivetalenter på Vestegnen’).

FOREDRAG OM SANATORIET

Dette foredrag tager sit udgangspunkt i romanen Sanatoriet, som foregår i psykiatrien i 1920erne. Romanen handler om en selvmordsepidemi blandt de yngre, kvindelige patienter, som er indlagt på tredje forplejningsklasse på det fiktive ’Sølund nervesanatorium’. Dr. Hannah Neumann ankommer fra Wien med Freuds revolutionerende ’talekur’ som metode, og det bliver hendes opgave at hindre flere unge kvinder i at drukne sig. Hun får hjælp af den unge, ambitiøse sygeplejerske Dagmar, som forelsker sig hovedkulds i hende. De to indleder et forhold, som kan koste dem begge alt, hvis det afsløres. Et psykologisk detektivarbejde går i gang, et arbejde, som den store, stumme patient, der går under navnet Hesten, også kommer til at tage del i. Romanen er en fortælling om magt, om kønsroller og om datidens psykiatri.
Jeg fortæller om min skriveproces og den øjenåbnende research, jeg foretog i arbejdet med romanen, og som blandt meget andet indebar hypnose og indsigt i datidens patientjournaler.

FOREDRAG OM ELVIRA-TRILOGIEN

Jeg fortæller i dette foredrag om romantrilogien om den 148 kg tunge Elvira Gregersen, som er en slags underverdenens Miss Marple, der er drevet af et stort hjerte og en stærk retfærdighedssans. Egentlig vil hun bare leve under radaren i sin lille lejlighed i Københavns nordvest-kvarter og bruge sin energi på at passe på sin tvillingebror, Sixten, som har en kedelig forkærlighed for heroin og en evne til at rode sig ud i faretruende situationer. Tjene sine penge som telefonpasser på barndomsvennens bordel, passe sig selv og forhåbentlig før eller siden få tilkendt en livslang pension af kommunen.
Men der kommer hele tiden noget i vejen: Nogen, som vil skære fingeren af Sixten, en forsvunden thailandsk prostitueret, som skal findes, tåbelige aktiveringskurser, som skal passes, en lille kinesisk katolik, som desperat leder efter sin forsvundne bror, en rockerhøvding der lider af stress, og en champagnepige fra Hellerup, som bliver truet med hævnporno. For nu bare at nævne nogle få af de problemer, som Elvira må tage sig af. Og så er der kærligheden, i skikkelse af Kluden, en sky antikvitetshandler fra Frederiksberg, som ikke vil give slip på Elvira.
Jeg fortæller om min skriveproces og om min fascination af antihelten. Og om arbejdet med loyalt at skabe unikke og nuancerede karakterer, der bliver hængende i læserens bevidsthed.
Romantrilogien, som både er alvorlig og humoristisk, er pt. ved at blive filmatiseret som tv-serie af SAM Productions og forventes at nå skærmen i foråret 22.

Anne-Sophie Lunding-Sørensen, foto: Les Kaner. www.annesophielunding.com.

Fotografi: Les Kaner