SANATORIET

En sommerdag i 1928 ankommer psykiater Hannah Neumann fra Wien til Sølund Nervesanatorium. Hun skal sætte en stopper for selvmordsepidemien blandt de yngre, kvindelige patienter, og metoden er psykoanalyse. Hun arbejder sammen med den unge, ambitiøse sygeplejerske Dagmar, og de to indleder snart et hemmeligt kærlighedsforhold. Den tilsyneladende stumme patient, som går under øgenavnet Hesten, og som fører en højrøstet indre dialog med sin kludedukke, græder om natten. Hun ved, at ondskaben trives på Sølund. Og inden længe går endnu en ung kvinde i søren og drukner sig under fuldmånens skær.

Her kan du høre mig samtale med Anne Glad om Sanatoriet i DR-podcasten 'Bogselskabet':

https://www.dr.dk/radio/p1/bogselskabet/bogselskabet-med-anne-sophie-lunding-soerensen


”En historisk roman om magt, kvindekamp og kærlighed. Anne Sophie Lunding-Sørensen maler endnu engang nogle vidunderlige portrætter af kvinder, der stikker en smule ud.”
Litteratursiden.dk


”Som læser kan man konstatere, at hun ikke alene har lagt alen til et i forvejen interessant forfatterskab, hun har sørget for en meget fin læseoplevelse med en spændende finale.”
Dagbladenes bureau.


”Bogen rammer tidens behandling af psykisk syge godt … Man er vel underholdt med denne bog, der er velskrevet og har meget på hjerte.”

Ugeskrift for Læger


”Romanen beskriver kvinders vilkår for 100 år siden, sat ind i spændingsplottets begrænsende ramme, og resultatet er både rørende, rammende og råt.”
Berlingske


Sanatoriet. Anne-Sophie Lunding-Sørensen. www.annesophielunding.com.

Forside: Alette Bertelsen